Psihanaliza - Editorialpowered by FreeFind
 

Aderare de formă?

Citesc pe Internet cîteva șmecherii ca să ai prieteni mulți pe stumbleupon. Una dintre ele este tocmai faptul de a ascunde că faci parte dintr-o țară central europeană! Desigur că România este inclusă. Dacă ai comis imprudența să declari că ești din România, apar probleme de credibilitate.

Stumbleupon este o afacere americană ca de altfel tot internetul. Faptul că e bine să eviți detaliul că ești român apare în acest context ca un indice că românii nu sînt bine priviți de americani. (și bulgarii, rușii, desigur, dar asta nu ne încălzește).

Totuși am aderat la UE și am fost admiși. Nu este suficient? Se pare că nu, cel puțin pentru americani.

Ceea ce îngrijorează este că nu numai oficialitățile sînt reticente față de români, ci și populația largă, care accesează internetul și deschide conturi pe stumbleupon. Dacă poți convinge oficialii că ești credibil, nu vad cum ai face-o cu populația, cu oamenii simpli, cu americanii de rînd!

Aderarea la UE este o proba pentru noi sau trebuie să ne aducă și avantaje, poate chiar cel al credibilității? Și în fond care este efectul ei concret? Iată cîteva întrebări care pot fi, evident, retorice...

AROPA

subt 

<= Home | Psihanaliza | Cursuri

Articole | Publicații

Asistență online | Forum | Blog

Contact

© 1998-2023, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa