Psihanaliza - Editorialpowered by FreeFind
 

Excluși virtual și fizic

După intrarea în Comunitatea europeană și întărirea relațiilor cu SUA situația noastră pe Internet s-a înrăutățit simțitor. Nu mai putem comanda online din SUA, dar nici din Europa. Răspunsul la întrebarea noastră "de ce" este unul și același: datorită ratei înalte de fraudare!

Românași de 15-18 ani învață ceva programare și cauzează stricăciuni importante, spargeri de conturi, mizerii de genul ăsta. Nu că americanii sau europenii ar fi mai breji. Dar parcă ai noștri au mai mare răsunet. Țintele lor sînt mai grase! Și de aceea și alarmele mai consistente.

Bulgarii, care au și ei hackeri sînt încă admiși. Parțial și rușii - numai românii dispar încet-încet de pe listele cu țările admise de occident!

Fenomenul mi se pare înrudit cu ostilitatea vie vizavi de ideea integrării României în organismele internaționale. După 89 s-a manifestat deschis ostilitatea noastră față de acest proiect - să nu uităm sloganurile cu "Nu ne vindem țara". Rezistența față de integrare nu este mai mică azi - numai rușinea o depășește, pentru că nu e de bon ton să te opui integrării!

Puștii de azi reacționează probabil ca niște bureți care absorb nemulțumirea noastră refulată, refuzul de a face anticameră la americani și s-au pus pe bombardat, cu gîndul ascuns sa ne închidă pe această cale ocolită accesul la capitalism și civilizație.

Fapt e că au reușit. Sîntem excluși din lumea virtuală. Curînd vom fi excluși nu numai virtual ci și fizic (vezi viitoarea legislație din Italia privind expulzarea și altele la fel).

--
Articol de Ioan Ionuț

subt 

<= Home | Psihanaliza | Cursuri

Articole | Publicații

Asistență online | Forum | Blog

Contact

© 1998-2024, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa