Psihanaliza - Editorialpowered by FreeFind
 

 Săraci dar cinstiți

Vara asta scandalurile "politice": au atins culmea. Injurii din toate taberele, critici absurde, multe nefondate și chiar aberante, multă ură„întrecere de wrestling în care toți își cară pumni, se tăvălesc și se sugrumă, lovesc cu ce apucă, pentru ca în final să se ridice și să plece liniștiți, chiar mulțumiți acasă. Adică o scenă neconvingătoare cu artiști improvizați care vor să pară apucați dar de fapt nu sînt. O scenă în care simularea deține locul de frunte.

La antipozi e femeia care îi replică fiului ei cu asprime: lasă-mă dragă cu votarea asta, am problemele mele, de asta îmi arde acum? Adică o altă scenă, ceva ca un picnic duminical la care sînt invitați toți, boborul. Se mizează, se fac pariuri, comentarii care ating cotele cele mai înalte ale prostiei. Totul, din nou, înscenat, prefabricat (mass-media își are rolul indiscutabil în cacofonia generală), simulat.

Trăim în România și asta ne răpește tot timpul, ar spune Badea.

În realitate, lucrurile nu sînt chiar atît de insipide. Dacă nu am intrat în incapacitate de plată, dacă mai există "oameni ai muncii" care merg la serviciu zi de zi, dacă avem și turism (concedii) și evadări pe afară, dacă magazinele sînt încă aproape pline și prețurile mai au unde să urce, înseamnă că e bine. Adică, cît se poate de bine în condițiile date sau, mai precis, cu acești oameni în frunte.

Timpul trece inevitabil, măsurile alea teribile nu se vor lua pentru că nu sînt realiste, vor mai da însă drumul pe ici pe colo, și continuăm aventura suprarealistă a existenței noastre în România cu ajutorul FMI care ne stă în coastă cu o tranșă de împrumut gata-gata să fie slobozită în caz de necesitate. Noroc cu FMI și, la ei, noroc cu România, care face posibilă circulația banilor, profitul din împrumut și privatizări în pripă din care "oamenii deștepți" de pretutindeni consolidează averi inimaginabile.

Numai noi rămînem săraci dar cinstiți!

--
AROPA

subt 

<= Home | Psihanaliza | Cursuri

Articole | Publicații

Asistență online | Forum | Blog

Contact

© 1998-2023, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa