Psihanaliza > Primii paşi

Prima întîlnire cu psihanaliza - urmare din  pagina 1 , 2

- Psihanaliză şi hipnoză - Analiza actuală
-
Cabinet online de psihanaliză

  • Problema hipnozei

Hipnoza
Terapia prin sugestie hipnotică este respinsă de psihanaliză deoarece crează dependenţă psihică.
Psihanaliza nu mai foloseşte explorarea psihică şi sugestia prin hipnoză. Acest lucru este consecinţa următoarelor observaţii: nu toată lumea poate fi hipnotizată sau hipnotizată suficient de adînc. În plus, efectul tratamentului prin sugestie hipnotică nu e de durată - simptomele revin după o perioadă scurtă de timp.

Mai grav este că tratamentul prin hipnoză poate determina o dependenţă patotogică a pacientului de hipnoterapeut. Această dependenţă dăunează autonomiei sociale a pacientului şi tratamentului în general.

  • Analiza actuală

Recunscînd faptul că o cură  clasică este greu de urmat azi, mai ales în România, unde vindecarea prin cuvînt  nu are credibilitate, Jean Chiriac - preşedintele AROPA - a pus la punct o metodă activă numită analiza actuală.

Inspirată iniţial de psihanaliza freudiana, această metodă are mai multe avantaje din care cităm: durata mică - maximum 3-6 luni - a curei, costurile simţitor mai scăzute şi centrarea pe problematica actuală a clientului.

Metoda implică o participare mult mai activă a analistului în cură şi accentul pus pe analiza viselor şi a actelor ratate în precizarea cauzelor care duc la dezechilibre sufleteşti.

  • Cabinet online de psihanaliză

Interesul pentru ajutor psihanalitic este extrem de scăzut la noi. Cauza principală este lipsa de informare, faptul evient că publicul larg nu este la curent cu existenţa psihanalizei, ca să nu mai vorbim de impactul ei în practică. Un alt impediment îl constituie durata şi costurile unei cure. Nu în ultimul rînd, necesitatea deplasării periodice la cabinet - factorul timp. Este motivul pentru care am înfiinţat serviciul de consultaţii online, accesibil tuturor doritorilor. Mai multe detalii despre acest serviciu găseşti aici.

Primii paşi
_____________

Home

Editorial

Sigmund Freud

Psihanaliza

Cursuri

Articole

Newsletter

Caută =>>

Contact

© 1998-2012, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa