Psihanaliza - Primii pașipowered by FreeFind
 

Prima întîlnire cu psihanaliza - urmare din  pagina 1, 2

- Psihanaliză și hipnoză
-
Analiza actuală
-
Serviciu de asistență online

  • Problema hipnozei

Hipnoza
Terapia prin sugestie hipnotică este respinsă de psihanaliză deoarece nu are efecte durabile și crează dependență
Psihanaliza nu mai folosește explorarea psihică și sugestia prin hipnoză. Acest lucru este consecința următoarelor observații: nu toată lumea poate fi hipnotizată sau hipnotizată suficient de adînc. În plus, efectul tratamentului prin sugestie hipnotică nu e de durată - simptomele revin după o perioadă scurtă de timp.

Mai grav este că tratamentul prin hipnoză poate determina o dependență patotogică a pacientului de hipnoterapeut. Această dependență dăunează autonomiei sociale a pacientului și tratamentului în general.

  • Analiza actuală

Recunscînd faptul că o cură clasică este dificil de urmat azi, mai ales în România unde vindecarea prin cuvînt nu convinge, am pus la punct o metodă activă numită analiză actuală.

Inspirată de psihanaliza freudiana, această metodă are mai multe avantaje din care cităm: durata mică - maximum 3-6 luni - a curei, costurile simțitor mai scăzute și centrarea pe problematica actuală a clientului.

Metoda implică o participare mult mai activă a analistului în cură și accentul pus pe analiza viselor în identificarea cauzelor care duc la dezechilibre sufletești.

  • Serviciu de asistență online

Interesul pentru ajutor psihanalitic este extrem de scăzut la noi. Cauza principală este lipsa de informare, faptul evident că publicul larg nu este la curent cu existența psihanalizei, cu ce face și cum face ea.

Un alt impediment îl constituie durata și costurile unei cure. Și nu în ultimul rînd, necesitatea deplasării periodice la cabinet - deci, factorul timp. Este motivul pentru care am înființat serviciul de asistență online 24x24 pentru persoanele care au nevoie de sprijin. Acest serviciu este gratuit.

Mai multe detalii despre acest serviciu găsești aici.

<= Home | Psihanaliza | Cursuri

Articole | Publicații

Asistență | Newsletter | Contact

© 1998-2020, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa